In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zet Bunzl Foodservice een grote stap in het ondersteunen van bedrijven om binnen de SUP-regelgeving te blijven opereren, zonder concessies te doen op gemak of kwaliteit. Bunzl introduceert nu een samenwerking met BekerVriend, waarmee klanten eenvoudig kartonnen bekers met maximaal 5% plastic coating kunnen blijven gebruiken én laten recyclen.

Wat houdt de oplossing in?

Het nieuwe systeem werkt eenvoudig: bedrijven die hun kartonnen bekers bij Bunzl Foodservice afnemen, kunnen speciale ‘trackersacks’ aanschaffen. Deze zakken maken het niet alleen makkelijk om bekers in te zamelen, maar bieden ook volledige transparantie over de recyclingprestaties middels een eigen account. Wanneer de zakken vol zijn, kunnen klanten via BekerVriend.nl een ophaalverzoek indienen. De bekers worden vervolgens gerecycled en krijgen een tweede leven, waarbij alles binnen de SUP-regelgeving valt.

Voordelen van de samenwerking:

  • Duurzaam en compliant: Klanten blijven voldoen aan de wetgeving rondom wegwerpplastics (SUP) door bekers te gebruiken die minder dan 5% plastic bevatten.
  • Volledige transparantie: Het systeem biedt inzage in de recyclingprestaties, zoals het gewicht van de ingeleverde bekers.
  • Eenvoudig proces: Via de trackersack en het ophaalsysteem is het proces van inzamelen en recyclen geoptimaliseerd.

Waarom is dit belangrijk?

Met deze nieuwe samenwerking spelen we in op de behoefte van bedrijven om te verduurzamen, terwijl ze toch hun bekende kartonnen bekers kunnen blijven gebruiken. De oplossing past perfect binnen de ambitie om bij te dragen aan een circulaire economie, waarbij afval wordt geminimaliseerd en materialen een tweede leven krijgen.

Aanmelden en starten met recyclen

Bedrijven die kartonnen bekers met minder dan 5% plastic coating willen blijven gebruiken, kunnen zich aanmelden bij BekerVriend. Het proces is eenvoudig en zorgt ervoor dat bedrijven hun bekers op een verantwoorde manier blijven gebruiken en recyclen.